weer verder
07 Juni 2013 | Spanje, Cortijos Nuevos
Eerst weer wat prachtige ervaringen en dan mijn ochtendhumeur.
Nadat ik die vlakte van La Mancha heb verlaten ga ik eerst door een soort ravijnenland waarna ik de laatste dagen heuvelend tussen de 800 en 1400 meter verder trek. s' Ochtends koud en soms in de dikke mist lekker klimmen en dalen. Al gauw komt de zon te voorschijn en kunnen de trui en jack uit. Het zijn prachtige dagen door vele grote uitgestrekte bossen en na de laatste col plotseling geweldige uitzichten op oneindig olijfland. Heel soms een auto.
Voor wie verder wil lezen, het ochtendhumeur van mij. Ik heb niemand om tegen aan te praten en die mij dus meteen de mond kan snoeren. Wees gewaarschuwd.
Digitaal bereikte mij de stuiptrekkingen van de zogenaamde HSL frya. Twee groepen worden daar beter van 1. De advocaten aan de amsterdamse zuidas. 2 De fietsers die de fiets nog steeds in de trein naar Brussel mee kunnen nemen.
Het wordt voor de burger wel moeizaam eerlijk belasting te blijven betalen. Zo maar wat:
-frya
-Betuwe lijn
-metro A'dam
-Rijksmuseum
-maffioze woning corporaties
-60 miljoen voor een kroning van een familie die geld wegsluist naar belasting havens, en dat al generaties doet. En als uitzondering enkele kleine protestjes die zogenaamd per ongeluk rigoureus in de kiem worden gesmoord.
-en dan heb ik het nog niet over het nieuwe zieke ziekenkostenvezekeringszorgstelsel dat net zo ingewikkeld is als het woord.
Miljarden verspilling waarvan de rentelasten mede op de schouders van de volgende generatie komen. Maar gelukkig kunnen we nog 20 jaar lang ieder jaar ongeveer 20 miljard aan aardgasopbrengsten verjubbelen. De Noren sparen dat voor echt slechte tijden.
En wat erger is is dat de verantwoordelijken steeds naar hogere functies worden weggepromoveerd.
Moest het even kwijt. Heerlijk!!
Zo en nu weer lekker fietsen
08 Juni 2013 - 12:59
Justin:
Vaders,
Zo te lezen is het niet zo dat je door fietsen al je zorgen kwijtraakt, ik denk dat het schrijven daar beter bij helpt. Ik bedenk altijd dat als het geld op is de olijven (of appels voor hier) wel gewoon blijven groeien.
Veel fietsplezier, dan gaan wij dat nu ook doen in de 25 graden hier!
Groetjes Justin