Ko tao
24 December 2013 | Thailand, Ban Mae Hat
De koffie en andere stops' verzoeken van Diny worden bruusk afgewezen daar wij bij de draagvleugelboot naar Ko Tao op 12.30 moeten inchecken. Achteraf heeft natuurlijk weer iedereen gelijk, omdat de vleugelboot blijkbaar tot 14.00 uur vleugellam is. Weer worden we met de fietsen van hot naar her verwezen door elkaar tegensprekende Thaise uniformen. Matrozenjongetje brengen echter vakkundig geknoopt touwwerk aan zodat de fietsen via natrekking onroerend vereenzelvigd zijn geworden met de vleugelboot
De boot is gevuld met rugzakkers. Wij zijn op de vleugelboot volgens grove schatting de senioren. Er wordt soms weinig snugger gevraagd of we 'alles' met de fiets doen. Wat bedoelt de vrager nu eigenlijk met zo'n transparante vraag. 'Boodschappen doen? Of misschien wel slapen met de fiets of met de fiets ontbijten? De vraagsteller bedoelt dan misschien of wij hier veel fietsen. Nou, nu even niet omdat we vleugelen.
Het wordt voor ons spannend. Een paradijseiland waar werkelijk iedereen naar toen wil is geen bountyeiland meer.
Onze stranden van de afgelopen dagen waren kleine mooie paradijsjes. Echter we geven ons over en gaan gewoon drie hele dagen vadsen. Daar behoeven wij ons met onze calvinistische opvoeding niet voor te schamen. Dat vadsen doen ze allemaal hier. Het grote nietsdoen is hier verheven tot levenskunst. Hoe houdt men dat vol. Dat is toch vreselijk vermoeiend? Wel natuurlijk als iedereen hier volgens de brochures gaat duiken. Tot nu zie ik de 'would-be duikers' aan het bier de wijn vodka whisk(e)y of exotische cocktails waarvan ik de spelling niet kan traceren.
Onderwijl hebben wij collegafietsers ontmoet waar we gezellig wat mee optrekken.
We houden u op de hoogte van wel en wee op Ko Tao.
23 December 2013 - 21:10
Annejose: